Historier

Miina - En glad hest, der er begyndt at blive sig selv igen.

Det er nu omkring 8 uger siden, at min elskede koldblodigestraver på 23 år blev diagnosticeret med PPID

LÆS MERE

Mickey er på rette vej

Hans sygdomshistorie viser, hvor vigtigt det er, at reagere på selv de mindste ting, også selv om det er en gammel hest. Mickey virkede nemlig ikke mærkbart syg, da jeg valgte at få ham undersøgt. Han virkede frisk og rask, var i god form og havde ikke ændret sig specielt. Men der var alligevel nogle små indikatorer.

LÆS MERE

Lubba - Alle de små signaler

Hun har altid haft et jern-helbred, men i efteråret 2014 luftede jeg min mistanke om PPID til dyrlægen, da hun  var langhåret, men havde ikke andre symptomer og dyrlægen mente ikke at hun var den arketypiske PPID-hest.

LÆS MERE

Grätchen - jeg har fået min hest tilbage!

Jeg har igennem de sidste 15 år haft en halvblodshoppe, som tidligere har haft en anden ejer. Hun hedder Grätchen og har været konkurrencehest inden for middelsvær dressur og spring. Grätchen fyldte 26 år i januar 2016 og er i dag en fysisk og psykisk velfungerende hest, som stadig rides og køres fra jorden. Det mærkelige ved Grätchen var, at hun for 2,5 år siden fik sin diagnose – dog havde hun ikke de typiske symptomer.

LÆS MERE

Freja har mange år endnu

Freja er en 25 år gammel blanding mellem dansk varmblod og jysk hest, og hun har været brugt som skovturshest de sidste 12 år. De sidste 3-4 år har det primært været skridt-ture, men hvis Freja har lyst til mere fart over feltet, så traver vi også indimellem.

LÆS MERE

Pearl – en dejlig foldbums!

Selv en foldbums skal have det godt! Det startede egentlig med at både vores smed og dyrlæge syntes min gamle hoppe Pearl mest af alt lignede noget der var ved at dø.

LÆS MERE

Sickan – den fantastiske læremester!

Sickan er en Gotlandsruss, som var gammel (født i 1989) allerede da hun kom til os som en akut omplacering. Det viste sig dog, at hun var stabil som en klippe – ingen er så god som Sickan, når nogen skal lære at ride. Hun er veluddannet og lydig, stabil og klog. Med alderen er hun stoppet med at springe, men hun er stadig en stjerne til dressur og skovtur. Og det er kun et plus, at hun også er en fantastisk kørehest. Det har passet perfekt, at storesøster har lært at ride på Sickan, og vi så frem til at lillesøster Idun på 5 år skulle overtage hende.

LÆS MERE

Bronson frisk efter forfangenhed

Bronson er født i 1994 hos en avler i Danmark og blev så solgt til Frankrig som 4 års som dressurhest, men han kom tilbage til Danmark, fordi han ”tabte” sin rytter. Bronson blev indsprunget og vi købte ham i 2000.

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE