Luftvejslidelser

Luftvejslidelser hos hest kan deles op i infektiøse og ikke-infektiøse sygdomme. Læs mere om, hvad forskellen er, og hvad du kan gøre for din hest.

Astma, influenza, herpes og kværke

Infektiøse sygdomme skyldes virus og bakterier som kværke, herpes og influenza. Ikke-infektiøse sygdomme er sygdomme som astma, der kan opstå på grund af påvirkning af forskellige allergener i miljøet. De ikke-infektiøse sygdomme indbefatter også forskellige medfødte lidelser

Billede for område Astma

Astma

Der er mange grunde til at en hest hoster. Som hesteejer er det vigtigt, at du reagerer og tager de nødvendige tiltag, hvis din hest er begyndt at hoste. Det er aldrig normalt for en hest at hoste, uanset om det sker under ridning eller på stald. Astma er den hyppigste årsag til at en hest hoster.

LÆS MERE

Herpes

Herpes er en virusinfektion, der kan forårsage alvorlige sygdomme primært i luftvejene.

LÆS MERE

Kværke

Kværke er en bakteriel infektion i hestens øvre luftveje forårsaget af Streptococcus Equi spp. Equi. Bakterien er yderst smitsom og giver høj feber, bylder, gult snot og hævede ømme lymfeknuder under kæbegrenene. Læs mere om, hvad symptomerne på kværke er, og hvad du kan gøre for din hest.

LÆS MERE

Influenza

Influenza er en af de mest udbredte virusinfektioner, man ser hos heste, og det er derfor de fleste forbund har indført regler for vaccination mod influenza. Influenza er yderst smitsom og forårsager store problemer, når den opstår. I 2019 så vi en omfattende epidemi i Europa, som gik hårdest ud

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE