Velkommen til langthesteliv.dk

Her kan du læse mere om, hvordan du kan forebygge og behandle forskellige sygdomme, så din hest får et langt og sundt hesteliv

Forfangenhed

Forfangenhed er med gode grunde en frygtet sygdom, som bør undgås så vidt det overhovedet er muligt.

Astma

Der er mange grunde til at en hest hoster. Som hesteejer er det vigtigt, at du reagerer og tager de nødvendige tiltag, hvis din hest er begyndt at hoste. Det er aldrig normalt for en hest at hoste, uanset om det sker under ridning eller på stald. Astma er den hyppigste årsag til at en hest hoster.

LÆS MERE

PPID

PPID er en hyppigt forekommende stofskiftesygdom hos især ældre heste. Omkring 20% af alle heste over 15 år gamle lider af PPID, men også yngre heste kan rammes af sygdommen. Nyere undersøgelser har fundet PPID hos heste ned til 7-års alderen.

LÆS MERE

Træning

Hvordan trænes bedst op til et stævne

LÆS MERE

Har min
hest
smerter?

Det kan være meget svært at se, om en hest har ondt - selv for erfarne hesteejere. Men efter grundig forskning er det lykkedes at tyde hestens ”Pain Face” – altså de forandringer i ansigtet, der signalerer smerte.

Test din viden! klik her

Grätchen - jeg har fået min hest tilbage!

Jeg har igennem de sidste 15 år haft en halvblodshoppe, som tidligere har haft en anden ejer. Hun hedder Grätchen og har været konkurrencehest inden for middelsvær dressur og spring. Grätchen fyldte 26 år i januar 2016 og er i dag en fysisk og psykisk velfungerende hest, som stadig rides og køres fra jorden. Det mærkelige ved Grätchen var, at hun for 2,5 år siden fik sin diagnose – dog havde hun ikke de typiske symptomer.

LÆS MERE

Lubba - Alle de små signaler

Hun har altid haft et jern-helbred, men i efteråret 2014 luftede jeg min mistanke om PPID til dyrlægen, da hun  var langhåret, men havde ikke andre symptomer og dyrlægen mente ikke at hun var den arketypiske PPID-hest.

LÆS MERE
SEP 2020

Få testet PPID i efteråret

Vidste du, at efteråret er den bedste årstid at få testet for PPID? Om efteråret stiger ACTH-indholdet i blodet ...

LÆS MERE
VELKOMMEN

Velkommen til LangtHesteLiv.dk

Velkommen til en verden af viden som du og din hest med garanti vil finde interessant. På LangtHesteLiv.dk giver vi...

LÆS MERE
LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE