Vi gjorde det - vi gennemførte!

I skrivende stund er det forsat uvirkeligt og ufattelig stort at jeg er på vej hjem med en deltagelse i VM i bagagen.

Vores danske hold gjorde en super god figur og blev placeret som nr 10 ud af 11 hold og havde 3 godkendte individuelle præstationer blandt de godt 70 bedste ryttere i verden. Vi havde som mål at gennemføre alle 3 og det gjorde vi med vores super seje og cool heste der bare gav alt de havde.

Den første dag skulle vi ride 40 krævende kilometer orientering (POR) i bjergterræn i bagende sol og 33 grader.

På dag 2 skulle vi ride gangartstest (MA) og forhindringsbane (PTV) med kun 1 times mellemrum.

Foruden alt konkurrenceridningen skulle vores heste gennem flere dyrlægetjek, som de alle bare bestod igen og igen med flotte bemærkninger fra veterinærene.

 

Og så skulle de selvfølgelig  også være med i åbnings- og afslutningsceremonierne med publikum  og hundreder af heste med faner og høj musik. Det rørte dem overhovedet ikke!  

At være så tæt sammen med sin hest igennem transport, præstation og oplevelser er fantastisk og vidunderligt men også hårdt og krævende så nu skal vi hjem og restituere, så både ryttere og heste kan holde i mange år endnu.

 

Hilsen Malene Lindberg

... Læs mere

Med hesten i traileren til VM i Spanien

Sidder i en smuk spansk stald og holder hviledag inden den sidste strækning skal køres, min hest og jeg har tilsammen tilbragt 4 dage og 2545 km sammen ned over Europa på vej til VM-deltagelse i TREC sammen med mine 2 andre holdkammerater, vi er det første danske hold nogensinde der er afsted og det er ret spændende om vi kan gøre os sportsligt gældende. Men vi ved vi kan være gode ryttere og gode hesteejere så her er lidt tips fra turen.

Det danske landshold i TREC: Lisa Kjer Andersen, Katja Berg og Malene Lindberg

Når du rejser med din hest kort eller langt er der mange ting du skal tænke på – den skal have vand og kørepauser og den må ikke få det for varmt eller for koldt. Vil den ikke drikke normalt, kan man prøve at lokke den med våd mash eller æblejuice i vandet, pas på med at give elektrolytter som tilskud: hvis hesten ikke drikker, kan det give en saltubalance i nyrene. – Skyl og rengør hestens drikke- og spise-krybber så de er indbydende hver gang du fodrer/vander hesten. Hold stille og giv den god tid til at drikke og spise!

Giv hesten spise- og drikkepauser undervejs

Hvilepauser er også vigtige, hvor hesten enten kommer ud og strækker benene eller blot holder stille fra vejens bump og sving – Det er også din hvilepause så drik, spis og bevæg dig så også du er frisk til at køre med din bedste ven.

Kom frem i god tid til overnatningsstalden, så der er mulighed for at bevæge/motionere din hest let.

Jeg går ca 10 min hver aften efterfuldt af 15 min longering i løsline hvor min hest bare jogger rundt og får løsnet op i kroppen. Inden vi kører næste dag, longerer eller rider jeg en let tur i joggetempo.

Løsgørende longering inden næste køretur

Jeg arbejder ikke intensivt eller meget energisk – hesten skal både løsne op fysisk og psykisk, så jeg stiller ingen krav på køredagene.

Hver hest er forskellig og har forskellige behov så vigtigst af alt er at DU er opmærksom på  in hest og det den fortæller dig – du er jo den der kender den bedst.

Mange hilsner

Malene Lindberg

... Læs mere

LangtHesteLiv.dk var sponsor for Frederiksborghesteforeningens dressurchampionat

I weekenden d. 20-21. august 2016 blev der afholdt Frederiksborger championat og kåring i Ikast. LangtHesteLiv.dk var sponsor for dressurchampionatet, som gik i LA2-LA4. 

Vinderen af championatet blev Tina Jensen der red på Skovvanggårdens Anobis en 15 år gammel vallak - de red LA4 begge dage og sammenlagt vandt de med 66,65%.
Til dagligt rider de på distrikts plan op til LA2. 

Vi ønsker stort tillykke til Tina og de øvrige placerede.

... Læs mere

Lige fra hjertet!

Rikke Riis fra Equifysio er uddannet fysioterapeut og behandler både heste og mennesker. Hun har her på siden skrevet om træning af ældre heste, og Rikke lægger vægt på at træne og behandle hele ekvipagen i sit arbejde som hestefysioterapeut.

Rikke har valgt at donere 10% af alle behandlinger, som hun udfører 1-24. december til Hestens Værn. Herved kan forholdene forbedres for de hesteskæbner som ikke altid har det nemt.

Så en behandling i denne periode kunne være en julegaveidé til dig, din hest og Hestens Værn?

Du kan læse mere om Equifysio og Rikke Riis her: www.facebook.com/equifysio.rikkeriis

 

... Læs mere

Jeg har min hest for livstid

Hej Alle

Jeg er blevet foreslået at denne første post som ambassadør for LangtHesteLiv skulle være en lille præsentation – og det er jo nok en god ide.

Jeg hedder Lisbeth – jeg er 48 år gammel og har redet siden jeg var 12. Jeg købte min første hest da jeg var 16 år. Jeg er typen der har min hest for livstid – så på de 32 år er det i alt blevet til 3 heste.

Første hest var en New Forest hoppe som jeg kun red skovture på. Jeg havde hende i 11 år før jeg desværre måtte aflive hende da hun var 19 pga  gigt.
Hendes efterfølger var en oldenborg blanding. Desværre havde han en ret dårlig benstilling på bagbenene, og allerede som 16 årig måtte han til de evige græsmarker – med spat, gigt, ringfod og hovsenebensbetændelse.

Derefter købte jeg min nuværende hest – Baloo. Han er oprindeligt fra Irland, men kom til Danmark da han var 1½ år. Vi har foreløbig haft 13 år sammen, og da han jo kun er 16 år gammel, regner jeg med mange gode år endnu sammen med ham.

Indtil for 4 år siden har jeg ikke haft startet et eneste stævne. Men jeg havde læst om Trec og var meget interesseret i det. Så da det kom til Danmark for 4 år siden, måtte jeg være med. Og siden har vi startet en del stævner. Da vi først kom i gang med Trecstævnerne, blev jeg jo lidt bidt af det med at ”komme i byen” og har derfor også været med til orienteringsridt og til et enkelt distancestævne.

Lisbeth

I år er det desværre kun blevet til 3 Trecstævner. Vi havde meldt til LD i Vestskovridtet (distance), men desværre var Baloo ikke i humør til at skulle ud og køre den dag, så da han lavede baduthop for at komme ud af traileren, lavede han en dum forvridning i hoven.

Heldigvis er der jo dyrlægetjek til distancestævner – så det blev opdaget før start, at han havde ondt i hoven. Han haltede kun i trav – så jeg var glad for, at jeg ikke var kommet langt ud i skoven før jeg opdagede det.

Han har derfor haft fri meget af sommeren, og måtte også have ringsko på.  I alt fik han 7 ugers pause, og derefter er vi begyndt med en meget langsom genoptræning. I almindelighed skal genoptræning jo tage den tid det tager – og med en ”moden herre” som Baloo, går jeg ekstra forsigtigt frem.

Stævnemæssigt bliver det nok ikke til det store i år. Jeg håber dog at kunne starte nogle korte klasser i efterårets Trecstævner. Og måske 7 km i Hedelandsridtet. Og hvem ved – måske bliver dette året hvor jeg sniger mig til et dressurstævne også??

Jeg glæder mig til at fortælle læserne herinde mere om vores træning – og selvfølgelig om nogle stævner, når vi engang er helt i form til det.

... Læs mere

Rosa bliver privathest

Hej, jeg hedder Ida. Jeg er 14 år gammel, og jeg bliver snart 15. Jeg har redet i omkring 6 år. Jeg startede på en rideskole i en lille by uden for Odder, og efter nogle år på rideskolen begyndte jeg i Århus rideklub.

På min første prøvetime red jeg på Rosa, og efter nogen tid begyndte jeg at passe Rosa hver søndag. Sidste år begyndte jeg også at ride på nogle af de andres heste, og det lærte jeg rigtig meget af. I december 2014 købte vi så Rosa, på den betingelse, at hun stadig skulle gå rideskole. Men den 28. juli 2015 flyttede vi endelig Rosa til en lille gård uden for Odder, og hun er blevet rigtig glad og frisk, nu hvor hun ikke er rideskolehest længere. Man kan overhovedet ikke mærke, at hun er 17 år gammel, og har gået på rideskolehold siden hun var 10 år gammel.

Vi er rigtig glade for at være udvalgt som ambassadører for LangtHesteLiv.

... Læs mere

Vidste du at efteråret er den bedste tid at få testet for PPID?

Om efteråret stiger ACTH-indholdet i blodet både hos raske heste og hos heste med PPID. Derfor mente man tidligere, at man ikke kunne måle ACTH i efterårsmånederne.

Men nyere forskning har vist, at ACTH hos heste med PPID stiger endnu mere, end det gør for raske heste, og dermed bliver forskellen langt større, og grå-zone området minimeres. På grund af denne naturlige stigning i ACTH om efteråret har laboratorierne også et andet referenceinterval.

Derfor anbefaler eksperterne også nu, at de heste, som allerede er i behandling og som skal kontrolleres, får taget en årlig kontrolblodprøve om efteråret.

Og for heste som endnu ikke er diagnosticeret, så er efteråret tidspunktet, hvor det er allerbedst at få testet, da usikkerheden omkring resultatet minimeres.

ACTH sæsonvariation

... Læs mere

Velkommen til LangtHesteLiv.dk

Velkommen til en verden af viden som dig og din hest med garanti vil finde interessant. Her er det vores opgave, at give informativ og brugbar information omkring hestes velfærd. Det er vigtigt, at kunne skelne hvornår en hest naturligt påvirkes af alderdom og hvornår disse symptomer kan være sygdomsrelateret.

Vi er stolte af at lancere en hjemmesiden som udruster enhver ejer eller hesteinteresseret med alle forudsætninger for, at give en hest et langt og godt liv.

Langthesteliv giver dig en bred vifte af heste relaterede kendskaber og alt fra almindelig pleje til alvorlige sygdomsomstændigheder tages under loopen. Et langt og lykkeligt hesteliv er meget et udtryk for en engageret ejer:

  • Regelmæssig pleje
  • Vær forebyggende
  • Handling ved sygdomssymtomer

Almindelig pleje med jævne mellemrum er kilden til et sundt og langt hesteliv. Her specielt opmærksomhed omkring hov- og tandpleje.

Det kan være svært at skælne forskellige symptomer fra hinanden, og ikke mindst hvor alvorlige de er. Du kan derfor finde billeder af de hyppigste sygdomsrelaterede symptomer, og dertilhørende behandlingsmuligheder.

Din hest kan ikke fortælle dig den har ondt og det er derfor dit ansvar, at handle på tegn den vil vise. Er du i tvivl om din hests helbred kan en dyrlæge altid kontaktes, og i fællesskab skabe de bedste rammer.

... Læs mere