Mavesår

Mavesår er, kort fortalt, skader på slimhinden på mavesækkens inderside og er en af de hyppigste lidelser hos heste. Det kaldes også EGUS (Equine Gastric Ulcer Syndrome). Men selv om lidelsen ses ofte kan den være svær at opdage, idet symptomerne er uspecifikke. Læs mere her om symptomer, forekomst og behandling. Du kan herunder læse mere om, hvad symptomerne er på mavesår, og hvad du kan gøre for at hjælpe din hest. 

Hvad er mavesår?

Mavesår er en almindelig lidelse hos heste, og det er ikke kun heste i hård træning, der rammes, selvom det er mere almindeligt blandt dem. Mavesår kan være svære at opdage, da symptomerne ofte er diffuse og også kan skyldes flere andre årsager. Der er derfor god grund til at lære mere om mavesår og være opmærksom på, om din hest viser nogle af tegnene.

LÆS MERE

Diagnosticering og symptomer på mavesår

Mavesår kan være svære at opdage hos heste af flere årsager. For eksempel kan flere af symptomerne også skyldes andre årsager, og nogle heste udviser meget diffuse symptomer som kan være svære at opdage. Nogle udviser ingen symptomer overhovedet. Selvom dyrlægen kan have en stærk mistanke om mavesår på baggrund af de kliniske tegn hesten udviser, er gastroskopi nødvændigt for at stille en til 100% sikker diagnose.

LÆS MERE

Behandling af mavesår

Mavesår behandles bedst med en kombinaton af medicin og ændringer i hestens miljø og fodring. Det er vigtigt at de to går hånd i hånd.

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE