Tjek din hest

PPID kan være svær at opdage, da mange af symptomerne kan forveksles med alderdom. Med dette testværktøj kan du tage billeder af din hest og sende dem direkte til en af de kampagne-registrerede dyrlæger. Dyrlægen vil så kunne vurdere, om din hest eventuelt skal undersøges nærmere for PPID ved hjælp af en blodprøve.

Når du har sendt informationerne til dyrlægen, vil denne kontakte dig inden for 2 hverdage for at aftale nærmere tid for et besøg. Afregning for dyrlægens besøg gøres direkte til dyrlægen.

Hvis dyrlægen skønner det nødvendigt, udtages en blodprøve til måling af ACTH i blodet. Dyrlægens arbejde skal du betale direkte til dyrlægen.

Vær opmærksom på at testværktøjet ikke er legetøj! Sender du dine informationer til dyrlægen, så er det en bestilling af et dyrlægebesøg. Vær opmærksom på, at nogle dyrlæger kan opkræve betaling for at vurdere billederne. I så fald vil dyrlægen give dig besked om dette.

Hvis du har en akut syg hest, så kontakt dyrlægen direkte på telefon.

Sådan gør du

Værktøjet er inddelt efter 3 symptomer: Forfangenhed, muskeltab og pelsforandringer. For hvert at symptomerne, vil du blive spurgt, om du vil tage et billede, og du vil kunne se et standardbillede, som dit eget billede gerne skal ligne. For pelsforandringer gælder det dog, at her skal tages et billede, der hvor pelsforandringerne er, f.eks. på benene eller under kæbegrenene.

Til slut vil du blive bedt om at indtaste nogle oplysninger om dig og din hest, samt at vælge en dyrlæge, som praktiserer i det område, som du bor i.

Herefter sendes dine oplysninger og eventuelle billeder til den valgte dyrlæge, som så vil kontakte dig for at aftale det videre forløb.

 

Dette værktøj kan ikke bruges til at stille en diagnose ud fra alene, heller ikke for dyrlægen. Det vil altid være nødvendigt med en klinisk undersøgelse af hesten, før en diagnose kan stilles.

Gå til værktøjet