Hvornår er grovfoderet godt nok?

Analyse af ens grovfoder kan give gode oplysninger omkring indholdet af næringsstoffer, og ud fra denne analyse kan man sammensætte en optimal foderplan

Fodring

Hvad du skal tænke på omkring fodring af heste med særlige behov

Fodring af heste med forfangenhed

Det vigtigste, når en hest er forfangen er først og fremmest at smertebehandle hesten helt akut, og derefter at forsøge at identificere årsagen til forfangenheden: skyldes forfangenheden en stofstiftesygdom – enten PPID eller EMS? Eller skyldes det en fejlgæring i stortarmen, efter at hesten har forædt sig i store mængder græs eller korn? Eller har hesten været udsat for en infektion som kunne forårsage en forfangenhed? Det kunne eksempelvis være en livmoderinfektion efter foling.

LÆS MERE

Fodring af heste med PPID

Heste, som lider af PPID, er ofte muskelfattige og lidt for tynde, men nogle heste kan have PPID og være overvægtige. Hvis hesten er overvægtig, fodres den restriktivt, se under fodring for EMS.

LÆS MERE

Fodring af heste med EMS

Langt de fleste heste med EMS lider af overvægt, og derfor skal de fodres til at få et effektivt vægttab. Nogle få heste med EMS er undervægtige, de fodres som for heste med PPID. Det er vigtigt at vurdere hestens huld og anslå hestens forventede normalvægt. En 400 kg pony som burde veje 325 kg skal fremover ikke fodres som en pony på 400 kg men kun de 325 kg den burde veje.

LÆS MERE

Fodring af ældre heste

Ældre heste vil naturligt tabe muskulatur med alderen, og gamle heste vil i stigende grad få problemer med tænderne. Derfor er det vigtigt, at ældre heste fodres med et godt seniorfoder med højt energiindhold, som indeholder de essentielle vitaminer og mineraler, samt har et højt indhold af let fordøjeligt protein.

LÆS MERE

Indsend din historie

Vi er på jagt efter den gode historie, og vi vil så gerne høre din...

LÆS MERE